Episodes
Monday Aug 02, 2021
פרק 19 - עם יואב וילנר, מייסד-שותף ומנכ”ל Walnut
Monday Aug 02, 2021
Monday Aug 02, 2021
יואב הוא יזם סדרתי, מייסד-שותף ומנכ"ל Walnut, חבר-מייסד של L1ght - סטארטאפ שהקים עם זוהר לבקוביץ' שנועד להילחם בתופעות של בריונות ברשת ופדופיליה, היה הבעלים של Ranky, סוכנות שיווק שפיצחה את הקוד לשיווק סטארטאפים, מוביל דעה מוערך במדיות כמו CNBC ,FOX News, Forbes ועוד. והוא רק בן 32.
__
יואב פתח בגיל 22 את סוכנות השיווק שלו לסטארטאפים, ראנקי, ביחד עם שחר השותף שלו. הכל היה עבורם בפעם הראשונה והם טעו בכל דבר אפשרי. אחת החוויות הניהוליות הראשונות המורכבות עבורו הייתה כשמחלקה שלמה בשיווק המורכבת כולה עובדים אמריקאים התפטרה, כי לא הסתדרה עם מנהלת הצוות. היו פערי תרבות גדולים מידי ויואב ושחר שמו לב לכך רק כשכבר היה מאוחר.
ראנקי הצליחה בארץ מאוד ומשם יואב עבר ללונדון ומשם לניו יורק, שם המציאות מעט התנפצה לו בפרצוף. הוא הבין כי סוכנות שיווק זה טוב ויפה אבל הפורטפוליו הישראלי לא ממש מעניין את האמריקאים, הם אוהבים שם הכל בגדול. יואב מעיד על עצמו שהגיע עם אובר ביטחון ולא עשה מספיק שיעורי בית.
תוך כדי, גילה יואב את הכתיבה והתחיל לפרסם בבלוגים טכנולוגיים שהתפתחו לכתיבה ב Forbes, CNBC ומדיות נחשבות מאוד. הכתיבה הייתה עבורו תשוקה, ומשהו אותנטי שאיפשר לו גם למצב את עצמו בצורה נכונה.
בגיל 28 ולאחר שניו יורק לא מילאה את ההבטחה מבחינת ראנקי, יואב חזר לארץ מאוהב ברעיון חדש לסטארטאפ. הוא החל את תקופת ה CTO Dating, ובמשך כחצי שנה נפגש עם כ 15 יזמים פוטנציאליים ובדק בעדיפות ראשונה, האם הם מתחברים לרעיון שלו, ובעדיפות שנייה - מה סל הכישורים שלהם. ימים יגידו שזה הסדר הלא נכון. הוא היה כל כך נעול על הרעיון שלו שלא ראה מעבר. יואב מביא את הצד המרקטיאלי והיה ברור לו שהוא מחפש שותף שישלים את הצד של הטכנולוגיה וה product.
אם תשאלו אותו מה כלי העבודה האהוב עליו, זוהי טבלה. הוא הולך לישון עימן וקם עימן. הטבלאות מלוות אותו בכל צומת קבלת החלטות משמעותי בחייו. הוא מתאר איך נתן ציוני סבירות/ חשק/ ביצוע/ השלמה במגוון צבעים - בדרך למציאת השותף הראוי. אפילו הגיעה כבר השקעה פוטנציאלית מקרן הון סיכון שרק אמרה לו להביא את ה CTO המיועד. ואז הגיע זוהר לבקוביץ'.
זוהר רצה להקים סטארטאפ שיציל ילדים במרחבי הרשתות החברתיות. והוא רצה את יואב כשותף בכובע השיווקי. יואב היה צריך להתמודד עם דילמה שכוללת 2 החלטות מרכזיות: (1) הוא לא יהיה המנכ"ל ו (2) זה לא הרעיון שהוא התאהב בו וחזר עימו לארץ. מה שהוביל אותו לצורך בבחירה מדעת האם לצאת מאזור הנוחות שלו או לא? יואב היה צריך לעשות בחירה שהיא equally good – לקבל השקעת סיד ראשונית לרעיון שלו ולמצוא שותף, או ללכת עם השקעת סיד של חמישה עשר מיליון דולר עם זוהר. היו הרבה מחשבות שהיה צריך לנהל באותה תקופה, מה שהוביל להרבה שיחות עם עצמו והתייעצות עם דירקטוריון של אנשים שהוא מעריך במיוחד, ואחר כך פשוט להפסיק לחשוב, ולבחור. הוא בחר בזוהר וב L1ght. כעבור שנתיים וכ 50 עובדים, יואב שוב הרגיש שזה הזמן לנוע, שהאימפקט שלו לא מספיק משמעותי ושבוער בו הרצון להיות יזם. אז הוא שוב בנה טבלה.
הפעם מציאת השותף היתה מיידית כמעט. ככה זה כשכבר באים מבושלים. הוא ודני פרידלנד השותף שוחחו עם המון אנשי sales וראו בעיה שצפה וחוזרת. אז הם בנו MVP מהיר וגייסו שישה מיליון דולר ממשקיעים תותחים כמו גיגי לוי מ NFX, ג'ון מונטנה שחקן הפוטבול, A Capital (יוצאי אנדרסן הורוביץ).
איך הם עשו זאת? צוות צוות צוות.
מעבר לשני יזמים חזקים הם הביאו מפתח ואיש sales מלא ניסיון ואפילו שזה היה שיא הקורונה, קרנות שידעו לזהות את הפוטנציאל התארגנו מחדש במהרה וידעו לזהות הזדמנויות כדי לעשות השקעות מהירות. באותה תקופה היו גם קרנות שפעלו אחרת, עכבו יזמים ללא כוונת השקעה אמיתית וגם עודדו סטארטאפים לפטר עובדים – החלטות שלא תמיד הסתברו כנכונות לאורך זמן. אז יש גיוס סיד יפה, זה מאוד משמח, execution מהיר, ומנסים לשמור על הקצב. 21 עובדים והחברה גדלה. יואב מתאר איך הסכנות אורבות בכל פינה תמיד ואיך עליו להוכיח את עצמו מידי יום. ולכן הוא מקיף את עצמו באנשים מבריקים.
מחירים?
עד גיל מאוחר יואב לא הכניס שום דבר לחייו מעבר לעבודה. היום הוא מפנה לכך מקום. הוא מדבר על ספק "התמכרות ליזמות" – ומתאר את עצמו כאדם שחייב ליצור כל הזמן. בקרונה הוא עזר ליותר מ-40 איש למצוא עבודה על-ידי חיבורים ו… טבלאות. הוא מזכיר שכולנו צריכים משהו ממישהו, אבל חשוב גם איך לדעת לעשות זאת באופן הנכון תוך שמירה על: צניעות, פוקוס, להיות תעכלסי, לדעת מתי לשחרר ולהוקיר תודה על העזרה.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.