Episodes

Monday Dec 20, 2021
פרק 38 - עם נופר עמיקם, שותפה בקרן גלילות קפיטל
Monday Dec 20, 2021
Monday Dec 20, 2021
איך לנפץ את כל תקרות הזכוכית, לסלול את הדרך הייחודית שלך ולצלוח את קרב 10 באולימפיאדת חיינו?
נופר היא שותפה כללית בקרן ההון סיכון גלילות קפיטל, מהקרנות הבולטות בארץ - היא משקיעת סיד ויושבת בדירקטוריונים של חברות כמו אנקדוטס וג'ינוקס. נופר היא גם אמא גאה לאיילה מירי בת ה- 9 חודשים ובת זוגו של שי. היא אוהבת מאוד לרוץ, ללמוד נון סטופ ולטייל.
>>בונה קריירה
נופר החלה את דרכה בחמ"ן תלפיות, שם פיקדה על אנשים מוכשרים רבים, למדה מקרוב על חשיבות ההקשבה למגוון רחב של דעות, והבינה באופן עמוק מהי המשמעות של צניעות.
משם היא המשיכה למדרשת עין פרת, ולמדה פילוסופיה ותרבות.
באוניברסיטת בן גוריון היא למדה פסיכולוגיה ומנהל עסקים, היא חשבה שתרצה לעסוק בייעוץ ארגוני.
היא החלה את דרכה בדלויט והיתה אחראית על ה- deal flow והביז דב. היא אהבה מאוד את הדינמיות שבלמידה כל הזמן. לצד זאת, היא חוותה גם את החסרונות בתפקידים כאלו, אחד מהם הוא התחושה שאת לא יודעת מספיק. מעין חוסר ביטחון כזה שמערער כל הזמן - עד שהיא התבגרה קצת והבינה את השיעור הכל כך חשוב - שאי אפשר לדעת הכל, אנחנו במסע אינסופי של למידה. זה שאני לא יודעת משהו - לא עושה אותי פחות טובה, אלא להיפך - מעיד שאני יצור מתעניין, סקרן, לומד, שתמיד רוצה להשתפר.
בפגישת קפה עם עדי סופר תאני (מנכ"לית פייסבוק ישראל) לאחרונה, עדי נתנה לה מתנה יפה לדרך. "בפעם הבאה, במקום להגיד שיש לך תסמונת המתחזה - קראי לזה 'צניעות בריאה'. זה בסדר להגיד שלא יודעים, זה מיד מייצר הקלה, ומאפשר אינטימיות ופתיחות בדו שיח. פשוט מורידים את המסכה ושואלים."
בפגישת קפה נוספת עם רקפת רוסק-עמינוח - היא מספרת שאחד המשפטים האהובים על רקפת הוא "לא הבנתי, לא הבנתי, לא הבנתי" - מה ששוב, מאפשר להוריד את המסכות ולדבר הכי בפשטות ובגובה העיניים - פשוט לבקש הסבר נוסף.
נופר, ביחד עם אורן טולדנו, היו צוות המייסדים של Israel Tech Challenge ונופר זכתה לשבת גם בצד היזמי של השולחן. מעמותה, הם הפכו לחברה, ובאותם הימים בהם ישבו ב- SOSA, היא פנתה למייסדים - ביניהם ג'וני סאקס, ברק פרידור ורמי ברכה ,ואמרה להם שצריך לייצר ערך לחברות הסטארטאפ - ערך שהוא מעבר לספייס. היא מצאה עצמה מקימה את התפקיד הזה.
משם עברה ל- JVP ולמדה את עולם ההשקעות מקרוב. היא עבדה עם שותפים נפלאים כמו קובי רוזנגרטן וגדי תירוש ולמדה מהם, ועדיין לומדת, כיצד לבחון חברות.
נופר 'נדבקה' בחיידק השקעות הסיד וביכולת לדמיין את עתיד החברה עם היזמים ולעזור להם להקים את החברה מאפס.
>>איך קמים מהמקום הכי עצוב?
נופר הייתה מושקעת כל כולה בקרן בירושלים. אמה, מירי, חלתה בסרטן באותם הימים ונפטרה באותה השנה. נופר מתארת איך חוותה את כל שלבי האבל, שהתחילו בהכחשה מסויימת למצב, כך שהיא המשיכה לעבוד בטירוף והסתתרה מאחורי העבודה - עד שהיא קיבלה wake-up call מהמנהל שלה, שאמר לה ללכת הביתה למשפחתה. זו היתה הכוונה חשובה שהייתה צריכה לקבל מבחוץ כדי לזכור ולקבל בהירות על מה חשוב באמת. היא הבינה שעליה לאזן יותר כעת בין החיים הפרטיים לקריירה וכדי להתמודד עם הכל - היא פשוט התרכזה ביום יום, בדברים הקטנים. היא הקפידה להימצא בכאן ועכשיו. ברגע הזה. היכולת הזו למצות את הרגע משרתת אותה עד היום - כי בסופו של דבר, זה כל מה שיש לנו.
נופר פגשה לאחרונה את רוני ויינברגר, שהזכיר לה את קרב 10 באולימפיאדה. זהו למעשה קרב הכולל מספר ענפים, וכדי לצלוח אותו - צריך להגיע לאופטימום בכל הענפים, לא מספיק להצטיין רק בענף אחד.
נופר קמה מחוזקת מאובדן אמה - מתוך ההבנה שהנורא מכל קרה, והיא ממשיכה לחייך. ועם העוצמה הזו - היא ידעה שהיא ממשיכה הלאה.
היא עברה למיקרוסופט לצוות גלובלי שישב בין היתר בבייג'ין וסיאטל וחיבר בין סטארטאפים ללקוחות הגדולים של מיקרוסופט בעולם.
>>כל הזמן לתת Value
נופר עברה לגלילות קפיטל, לבנות ולהוביל את צוות ה- Value Creation. היא הקימה את ה- Advisory Board שמורכב מכ- 100 בכירים מארגונים וקרנות בכל העולם, אשר היזמים יכולים להנות משיח פתוח וכן איתם ולהצליח להגיע ל- Product-market fit מהיר יותר. כך חברות הפורטפוליו של הקרן עולות לשיחות עם היועצים השונים לקבל פידבק ועובדים באיטרציות. נציגי הקרן גם עולים לשיחה כמאזינים וכל הידע מתועד עם action items.
נופר התקדמה להיות שותפה בקרן, ומרגישה על בשרה את "קרב 10" - יש המון כדורים באוויר.
היא הצטרפה לצוות ההשקעות בחודש ה- 8, תפקיד שהיא ייחלה לו מאד, ממש כפי שייחלה לתפקיד חייה, להיות אמא - תפקיד שקיבל משמעות נוספת לאחר שהתגרשה ואיבדה את אמה באותה השנה.
נופר מודה על החוסן שאירועי חייה נתנו לה. היא לומדת על בשרה את הצורך בלאזן, לשחרר, לעשות אופטימיזציה, להבין את המחיר של כל ויתור שהיא עושה ולבחור גם על מה אינה מוכנה לוותר - כי זה מה שמטעין אותה.
ההבנה שאנחנו מערכת נושמת, ושצריך ללמוד להשתנות ולהביא חמלה לתוך ההוויה שלנו, ולעיתים נפספס עסקה או נאחר למטפלת.
נופר מתארת איך כמשקיעה הכי חשוב לה הצוות והאנשים שעימה היא עובדת. ממש כפי שהיא עובדת בצמוד עם הצוותים בהם היא משקיעה - היזמים צריכים לבחור משקיעים שנכונים להם ויפשילו שרוולים לעבוד עימם.
כששאלתי אותה - מה נופר הבוגרת היתה מאחלת לנופר הצעירה - היא נזכרת במנטור אהוב שאמר לה: "סבלנות, הכל יגיע". שצריך להנות מהדרך. והיא נזכרת בשיר שמלווה אותה שנים - "הדרך לאיתקה":
איתקה מאת: קונסטנטינוס קוואפיס (1933 – 1863)
מתוך “ספר השירים ” בהוצאת ספריית פועלים
תרגום: יורם ברונובסקי
אם אתה יוצא לדרך לאיתקה
בקש כי יארך מסעך מאד
שופע הרפתקאות, שופע דעת.
אל תירא את הלסטריגונים והקיקלופים.
אל תירא את פוסידון הזועם
לעולם לא תפגוש אותם בדרכך
אם מחשבתך נשאת, אם רגש מעולה
יפעם בנפשך ואת גופך ינהיג.
לא תראה את הלסטריגונים והקיקלופים
ולא את פוסידון הזועם אם רק
נפשך לא תעמיד אותם לפניך.
בקש כי יארך מסעך מאד.
כי בבקרים רבים מאד שלל קיץ
תכנס – בחדוה, בפליאה רבה כל כך! –
לנמלים שלא ראית מעולם.
בתחנות מסחר פיניקיות תעגון
תקנה סחורות משובחות לרוב,
פנינים ואלמוגים, ענבר והבנה
ומינים שונים של בשמים טובים
ככל שרק תמצא בשמים טובים.
עליך לבקר בהרבה ערי מצרים
ללמוד, ללמוד מאלה היודעים.
וכל הזמן חשוב על איתקה
כי יעודך הוא להגיע שמה.
אך אל לך להחיש את מסעך
מוטב שימשך שנים רבות
שתגיע אל האי שלך כשאתה זקן
עשיר בכל מה שרכשת בדרך.
לא תצפה שאיתקה תעניק לך עושר.
איתקה העניקה לך מסע יפה
אלמלא היא לא היית כלל יוצא לדרך
היא לא תוכל לתת לך יותר.
וגם אם תמצאנה עניה – לא רימתה אותך איתקה.
וכאשר תשוב – חכם, רב ניסיון –
אזי תבין היטב מהי איתקה.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.